Stretching

Naast massagetherapie pas ik ook regelmatig stretching toe bij atleten. Als een bepaalde spier(groep) niet voldoende lang is, zal het lichaam compenserende bewegingen maken in een ander lichaamsdeel. Ook hier ontstaan dan klachten. Door stretching toe te passen neem ik de oorzaak weg en verdwijnen de klachten.

stretching

Repoz-stretching

Bij de stretching therapie maak ik gebruik van de Repoz-methode, een techniek die werd ontwikkeld door Bart Willockx waarbij geen (pijnlijke) compenserende bewegingen mogelijk zijn en dus een optimaal resultaat wordt behaald.

Deze stretching-methode kan gebruikt worden als ontspanningstechniek (bijvoorbeeld wanneer een herstelmassage niet mogelijk is door schaafwonden na een valpartij) of om het lichaam te ‘repositioneren’ (door spier-onevenwichten weg te werken).

Sporttaping

Kinesiologische tape activeert het pijn dempende systeem, bevordert de natuurlijke beweging, laat verbetering zien van de spierfunctie en huidstructuren.

Door te werken met de elasticiteit van de kinesiologische tape, ten opzichte van de elasticiteit van de huid, kunnen diverse onderhuidse structuren worden beïnvloed.

stretching
stretching